Extra raadsvergadering om jachthaven Ameland

Foto: Archief LC/ Catrinus van der Veen

Zoals verwacht heeft de complete Amelander oppositie een extra raadsvergadering aangevraagd over de gang van zaken rond jachthaven ’t Leijegat.
Lees meer over
Ameland

,,In de vergadering van december heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld voor ontwikkelingen in de jachthaven bij Nes, mede gebaseerd op een nieuw aangeleverde tekening naar aanleiding van de discussie in de commissievergadering. Wij gingen er daarbij vanuit dat er overeenstemming was bereikt met betrokken partijen.’’

Dit schrijven de aanvragers van de extra raadsvergadering, de fracties van CDA, VVD, Ameland ‘82 en Algemeen Belang Ameland. De raadsleden moesten in de pers lezen dat het college wilde wachten met de uitvoering en dat vinden ze geen manier van doen.

Lees ook LC+ | Verbazing om 'pauze' jachthaven Ameland

De oppositie valt vooral over de procedure en vraagt zich af waarom de raad er niet van op de hoogte is gesteld dat partijen niet achter het plan staan en waarom ze dit uit de pers moesten vernemen. Nu wil de oppositie ook weten welke betrokkenen niet content zijn met het huidige herinrichtingsplan.

Als laatste willen de fracties weten wanneer de verschillen tussen de partijen volgens het college zullen zijn opgelost en of alles nog wel gereed komt voor het komende vaarseizoen. De oppositie wil net als de coalitie dat de jachthaven wordt aangepakt. Voor de eerste fase van dit project stelde de raad unaniem een miljoen euro beschikbaar.

Van Klaveren mag nog een keer aan de bak

De gemeente had net de reguliere raadscommissievergadering van 6 januari geschrapt, vanwege de installatie van Leo Pieter Stoel als burgemeester van het eiland. Hij wordt op 16 januari geïnstalleerd. De extra raadsvergadering staat gepland voor 7 januari.

Waarnemend burgemeester Gerard van Klaveren dacht op 16 december zijn laatste raadsvergadering op Ameland voorgezeten te hebben, maar hij mag op 7 januari nog een keer aan de bak. Voor de waarnemer is het dé kans om de vergadering af te sluiten met een hamerslag. Dat was hij in de hectiek op de zestiende december vergeten.

Nieuws

menu