Duits meisje (14) in Noordzee bij Ameland vermist, kustwacht zoekt met sonarboot verder

FOTO DE VRIES MEDIA

De zoektocht naar een 14-jarig meisje uit Duitsland, dat gisteravond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland vermist raakte, is nog volop bezig. Vanuit de lucht en op het eiland zelf wordt naarstig naar haar gezocht.
Lees meer over
Ameland

Het meisje was gisteravond met haar vader en zusje bij de zee ter hoogte van Nes. Het drietal raakte in de problemen, aldus de kustwacht. Volgens burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland was het meisje even tevoren met haar zus het water ingegaan om naar de zonsondergang te kijken. Hoe de meisjes vervolgens in problemen zijn gekomen, is niet helemaal duidelijk.

De vader zou de meisjes te hulp zijn geschoten. Hij en een van zijn dochters konden zichzelf redden maar sloegen alarm toen ze het 14-jarig meisje niet meer zagen. Meteen daarop werd een grootscheepse zoekoperatie op touw gezet.

Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie zochten urenlang in zee en op het strand, maar het meisje werd niet gevonden. De zoektocht werd rond 03.30 uur gestaakt, dit vanwege het kenteren van het tij.

Volop gezocht

Sinds vanochtend 05.30 uur wordt weer volop met ‘meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het strand, de duinen en de verdere omgeving’, aldus de politie. Op het water wordt gezocht door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Vanuit de lucht is de opsporingsorganisatie SAR en de Kustwacht actief. Op het land, langs de kust, wordt door politie gezocht. Daarbij helpen mensen van het eiland.

Onzekerheid

,,We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje’’, aldus burgemeester Leo Pieter Stoel in een verklaring. Stoel was een groot deel van de nacht aanwezig op het strand. ,,De familie verkeert in grote onzekerheid. De beslissing om het zoeken te staken is voor hen verschrikkelijk.”

Volgens de burgemeester gaat het om een Duitse familie die op vakantie is op het eiland. ,,Er is niet veel hoop meer”, zo zei hij tegenover Omrop Fryslan: ,,We moeten reëel zijn. Het gebeurde gisteravond rond tien uur, het was gisteravond 10 graden en het water is ook koud. De overlevingskans is klein.”

De burgemeester sprak verder in een persbericht zijn respect uit voor de hulpdiensten, de reddingsteams en de eilandbewoners die urenlang met schepen, auto’s en een helikopter aan het zoeken zijn naar het meisje.

Nieuws

menu