Dregteam gaat woensdag in de branding bij Buren op zoek naar vermist meisje Ameland

Archieffoto ANTON KAPPERS-THOMASSON

De marine heeft dinsdag met sonarapparatuur gezocht in het gebied waar het 14-jarige vermiste Duitse meisje zaterdagavond het water in is gegaan. Op de plaats waar de marine niet kon zoeken, onderzoekt woensdagmiddag een dregteam de branding.
Lees meer over
Ameland

Behalve dit deel, de branding ten noorden van Buren, is het hele zoekgebied is doorzocht. Het dregteam SOAD gaat, met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, in dat gebied op zoek naar het lichaam van het meisje.

Sinds zaterdagavond wordt gezocht naar het veertienjarige Duitse meisje, dat in zee verdween ten noorden van Buren. Zij raakte iets na half elf in de problemen, toen ze samen met haar tweelingzus staande in het water naar de zonsondergang keek.

Ze werden meegesleurd door de stroming. Hun vader probeerde de meisjes nog te redden, maar dreef zelf ook tientallen meters naar het oosten. Hij wist het strand weer te bereiken en ook een van de meisjes kwam er op eigen kracht uit. Van haar zus is sindsdien niets meer vernomen.

De afgelopen dagen is er vanuit de lucht, vanaf het strand en op het water gezocht naar het meisje. Er werden ook honden ingezet, die onlangs nog in Scheveningen speurden naar een vermiste surfer. Er blijft sprake van verscherpt toezicht rond de kustlijnen, zo meldt de politie.

Nieuws

menu