Eigenaren van caravans op vakantiepark Boomhiemke op Ameland vinden het vliegveld te druk

Vliegveld Ameland (Ballum) stockfoto Foto: dvhn beeldredactie

Caravaneigenaren op vakantiepark Boomhiemke op Ameland trekken aan de bel over het aantal vluchten boven het eiland.
Lees meer over
Ameland

Volgens Stefan Renkema, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE) op het vakantiepark bij Hollum, zijn ‘de grenzen van de groei van het gemotoriseerd vliegen op vliegveld Ballum overschreden’.

Dat schrijft Renkema aan burgemeester en wethouders op Ameland, die plannen hebben om het vliegveld op te knappen en mogelijk (deels) te nieuwbouwen. Volgens de VvE neemt het aantal vliegbewegingen en de geluidsoverlast toe, en staat dat ,,op gespannen voet’’ met de duurzame ambities van de gemeente. Ook worden de voorgeschreven aanvliegroutes niet altijd gevolgd, stelt de vereniging. De VvE pleit voor het beperken van vliegbewegingen of strengere eisen aan het aantal decibels. Ook moeten de aanvliegroutes gehandhaafd worden.

Volgens de gemeente Ameland is het aantal vliegbewegingen niet toegenomen. Er zijn 6400 per jaar toegestaan, terwijl het aantal volgens Ameland al jaren tussen de 4000 en 5000 schommelt. De gemeente zegt dat ze altijd zoekt naar manieren om de overlast van het vliegveld te beperken. Dat er soms van aanvliegroutes wordt afgeweken heeft vaak met weersomstandigheden te maken, stelt Ameland.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu