Vaccinatie bewoners Wadden vindt plaats op eilanden

Vaccinatie. Foto: ANP

Bewoners van de Friese Waddeneilanden zullen op de eilanden zelf worden gevaccineerd en hoeven hiervoor dus niet naar de wal. GGD Fryslân is hierover in gesprek met de gemeenten, huisartsen en het RIVM. De bewoners hadden hier eerder zelf om gevraagd.
Lees meer over
Ameland
Schiermonnikoog
Terschelling
Vlieland

De 85-plussers die een uitnodiging van het RIVM krijgen om zich aan de wal te laten prikken, kunnen die brief dus negeren, stelt GGD Fryslân. Half februari moet het prikken van ouderen en zorgpersoneel in samenwerking met de huisartsen van start gaan. De GGD verwacht dat het vaccineren per eiland een dag tot enkele dagen vergt. Enkele weken later volgt op dezelfde manier de tweede ronde. GGD Fryslân gaat de komende periode vaker naar de eilanden om uiteindelijk iedereen die ouder is dan 18 te vaccineren.

Momenteel treffen de betrokken partijen de voorbereidingen voor het vaccineren: het uitnodigen van de eilanders, de keuze voor de locaties en de planning. GGD Fryslân zal hier zo snel mogelijk meer informatie over geven. De eilanders krijgen via de GGD het Biotech/Pfizer-vaccin.

Nieuws

menu