Ameland stelt 5,7 miljoen euro beschikbaar voor tweede fase huurwoningplan

Van links naar rechts: Ayla Schildkamp (Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland), Theo Faber (wethouder), Douwe Molenaar (bouwkundig medewerker gemeente Ameland) en Bart Borger (uitvoerder Bouwbedrijf Kolthof). FOTO GEMEENTE AMELAND 

De gemeente Ameland stelt 5,7 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van 26 huurwoningen, verdeeld over drie locaties in Buren, Nes en Ballum.
Lees meer over
Ameland

Het betekent de tweede fase van het woningbouwprogramma op het eiland. Eerder werden 17 huurwoningen aanbesteed. In alle vier Amelander dorpen worden in totaal veertig nieuwe huurwoningen gebouwd. Het is de bedoeling dat al deze woningen er in 2022 staan.

In Hollum is al een start gemaakt met de bouw van de eerste fase. Voor de zomer van 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners hun woning kunnen betrekken.

Nu het krediet voor de tweede fase beschikbaar is gekomen, kan er dit najaar gestart worden met de aanbestedingsprocedure. Van de 26 woningen in de tweede fase komen er tien aan de Paasduinweg in Buren te staan, tien aan de Miedenweg in Nes en zes aan de Smitteweg in Ballum.

Nieuws

menu