12 tot 17-jarigen kunnen zich donderdag al laten vaccineren op Terschelling en Ameland: op Schiermonnikoog kan het nog tot 17:00 uur

Foto: AFP via Getty Images

Op Terschelling en Ameland kunnen jongeren tussen de 12 en 17 jaar vanaf donderdag al een vaccinatie halen. Dan is er een prikteam aanwezig op de eilanden om de tweede vaccinatie te geven aan inwoners tussen de 18 en 60 jaar.

Op Schiermonnikoog is woensdag nog tot 17:00 uur een prikteam van de GGD aanwezig. Daar hebben jongeren dus nog een uur de tijd om een prik te halen. „Alle ouders zijn inmiddels geïnformeerd”, stelt de gemeente Schiermonnikoog. Ook op Vlieland was dinsdag en woensdag een prikteam aanwezig, of eilander jongeren daar ook nog tot 17:00 uur terecht kunnen, is niet bekend.

Op Terschelling en Ameland kunnen de jongeren vanaf donderdag terecht op de vaccinatielocaties ET-10 (Terschelling) en de sporthal aan de Oranjeweg in Hollum (Ameland). Een uitnodigingsbrief meenemen en een afspraak maken is niet nodig, wel moeten ze een ID-kaart bij de hand hebben. De jongeren moeten wel officieel inwoner zijn van de eilanden.

Vier dagen lang op Terschelling, drie op Ameland

Op Terschelling is van donderdag tot en met zondag een prikteam van de GGD aanwezig, op Ameland alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Ameland hanteert speciale ‘vaccinatietijden voor jongeren’, te weten: van 10:30 tot 17:30 uur op donderdag en vrijdag en van 10:30 tot 13:00 uur op zaterdag.

Voor inwoners tussen de 18 en 60 jaar worden niet alleen maar tweede prikken gezet, de gemeente Terschelling meldt dat ook mensen die tijdens de eerste ronde twijfelden een afspraak kunnen maken.

Landelijk kunnen de oudste jongeren (geboortejaar 2004) vanaf vrijdag 10:00 uur een afspraak maken. Daarna wordt per dag gekeken of er een nieuw geboortejaar uitgenodigd kan worden. Ze krijgen allemaal het BioNTech/Pfizer-vaccin. Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling hebben dus de primeur voor het vaccineren van gezonde jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ameland
Coronavirus