Tytsjerksteradiel stimuleert gezonde leefstijl bij basisscholieren met project FIT@SCHOOL Challenge, startsein in Jistrum

Wethouder Gelbrig Hoekstra in gesprek met enkele leerlingen van De Greide. Foto: Jilmer Postma

Kinderen van basisscholen in Tytjerksteradiel staan voor een uitdaging. Een gezonde uitdaging. De Fit@SCHOOL Challenge moet de schooljeugd stimuleren om meer te bewegen en gezond te eten.
Lees meer over
De Feanster
Drachtster Courant

Wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel gaf woensdag op basisschool De Greide in Jistrum het startsein. De challenge is bedoeld om kinderen meer te laten bewegen en bewust te maken van een gezonde leefstijl. Het project is voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente en duurt tot 29 juni.

De komende weken gaan de leerlingen aan de slag met bewegen en gezond eten. Wethouder Hoekstra onderstreepte in Jistrum het belang van plezier in het project, maar ook om al op jonge leeftijd te beginnen met een gezonde leefstijl.

Lespakket

Gezonde voeding en bewegen zijn de twee belangrijke pijlers. Met het lespakket leren kinderen wat gezonde voeding is en worden ze gestimuleerd om plezier te krijgen in bewegen. Ze kunnen met verschillende opdrachten munten verdienen. Iedere week wordt een winnaar uitgeroepen.

Voorbeelden van de challenges zijn elke dag water drinken, fruit eten en buitenspelen in de pauze. Het wedstrijdelement moet een extra prikkel geven voor de jeugd. Op 29 juni wordt de winnende klas bekend gemaakt, die krijgt een ‘passende’ prijs voor de school.

De basisscholen worden tijdens de challenge ondersteund door High Five sportstimulering, onderdeel van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. De buurtsportcoaches geven lessen over gezond eten en een gezonde leefstijl. En doen met de kinderen activiteiten die te maken hebben met eten, drinken, sport, bewegen en ontspanning.

Nieuws

menu