Diamant flonkert bij echtpaar Struijk-Scholte uit Surhuisterveen

Burgemeester Brouwer kwam niet met lege handen. Foto: Fokke Ophuis

Een logeerpartij van Seppie Scholte uit Surhuisterveen in Hoogvliet, 60 jaar geleden, had de nodige gevolgen. Seppie trof buurjongen Sjaak Struijk, een vonk sprong over en de rest is geschiedenis.
Lees meer over
De Feanster

Woensdag 18 mei is het 60 jaar geleden dat Sjaak Struijk (1-12-1938) uit Katwijk aan Zee en Seppie Scholte (18-11-1942) uit Surhuisterveen in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Oebele Brouwer kwam (op de fiets) langs om het paar namens de gemeente te feliciteren.

Het begon dus in Hoogvliet. Struijk woonde daar destijds en Seppie logeerde bij zijn buren. Ze ontmoetten elkaar en het klikte. Samen gingen ze op pad naar onder meer de Euromast en de Floriade. Het bloed kroop waar het niet gaan kan, en twee weken later stapte Struijk op de motor om zijn Fryske famke weer te treffen. Na twee jaar verkering trouwden ze in 1962 en ging het echtpaar in Surhuisterveen wonen.

Klussen

Struijk kreeg een baan bij AVEK in Surhuisterveen. Hier werkte hij acht jaar. Daarna ging hij aan de slag in de liftenbouw. Het bedrijf was gevestigd in Den Haag en was vooral internationaal georiënteerd. Hij verbleef daarom veel in het buitenland en heeft veel van de wereld gezien. Tot aan zijn pensionering heeft hij dit werk met veel plezier gedaan. Struijk mocht daarnaast graag klussen en ging (en gaat) om die reden regelmatig aan de slag bij kennissen en familie.

Het Fryske famke werkte bij een confectiefabriek in Groningen en later als huishoudelijke hulp bij een boer. Dit deed ze samen met haar buurvrouw. Na de geboorte van de kinderen begon ze voor zichzelf een handel in tweedehandskleding en werd ze kapster aan huis. Tot op de dag van vandaag hanteert ze nog de schaar voor enkele vaste klanten. Het diamanten paar kreeg twee zonen en inmiddels is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen. Met enige hulp woont het paar nog zelfstandig.

Nieuws

menu