Klei-Kunst-En-Route door Dokkum, Bornwird en Raard

Onderweg openen vier keramiek-ateliers hun deuren. Van links naar rechts: Hidde Idzinga, Dineke Taal, Janne Hamstra en Wietske Hellinga. Foto Mariska Post

Door Dokkum, Bornwird en Raard wordt deze zomer de Klei-Kunst-En-Route gehouden. De route is 23 en 24 juli en 13 en 14 augustus tussen 11 en 17 uur.
Lees meer over
De Feanster
Drachtster Courant

Tijdens de KleiKunstenRoute deze zomer kunnen deelnemers genieten van keramiek, dat wordt tentoongesteld op verrassende locaties in Dokkum, Bornwird en Raard. De route leidt door de stad, maar voert ook door het landelijke buitengebied. Deelnemers kunnen de route fietsen of wandelen, bij elkaar ongeveer 15 kilometer. Alle locaties zijn ook bereikbaar met de auto.

Keramisten

Onderweg is keramiek te zien dat is gemaakt door bijna 30 keramisten uit heel Nederland. Per tuin zijn ongeveer drie keramische objecten tentoongesteld, soms mooi in het gras, soms op sokkels. In het park van de Bonifatiuskapel is het werk te zien van alle keramisten die meedoen.

Onderweg openen vier keramiek-ateliers hun deuren. Extra bijzonder dit jaar zijn de draaidemonstraties bij de theetuin Ald Syl aan de Ee. Ook tonen studenten van verschillende kunstacademies hun werk en inspireren zij elkaar bij Pottenbakkerij Grûn.

Logo

De locaties zijn herkenbaar aan een banner of vlag met het logo van de route, met daarbij een keramieken pot met een Friese vlag. De route is gratis te doen.

Routekaarten zijn verkrijgbaar bij Atelier KleiTaal in Raard en in Dokkum bij Adiantum Keramiek, Pottenbakkerij Grûn, TIP in Museum Dokkum en bij de Bonifatiuskapel. Kijk op kleikunstenroute.nl voor alle informatie.

Nieuws

menu