Herbergh De Parel in Eastermar wordt Breedsicht. Wat voor plannen heeft de nieuwe eigenaar?

Hendrik Kuipers voor het monumentale pand, wat de naam Breedsicht krijgt Yke Bremer

Sinds april wonen Hendrik Kuipers en Denise Abban als nieuwe eigenaren van Herbergh De Parel in Eastermar. Ze willen het monumentale pand in het centrum van het dorp graag voortzetten als groepsaccommodatie. ,,We willen ons onder de nieuwe naam Breedsicht vooral richten op de zakelijke markt en gaan daarnaast culturele dingen ondernemen.”
Lees meer over
De Feanster

,,We willen niet 365 dagen per jaar open, maar gaan ons echt richten op groepen. Zo kunnen bedrijven op afspraak kamers huren en hier trainingen of presentaties houden of vrienden en families kunnen hier met een groep terecht. We gaan dus niet voor de losse kamerverhuur”, legt Kuipers uit.

Ondertussen is het wachten op de aannemer om een aantal aanpassingen te maken aan de binnen- en buitenkant van het gebouw. ,,We gaan het aanpassen naar onze smaak. Er zijn geen grote verbouwingen nodig, maar er zijn altijd dingen je anders wilt. De hotelkamers gaan we moderniseren en in de gelagkamer willen we een podium bouwen voor bands. Zelf vinden we jazz heel leuk, maar we willen ook bands uit de buurt uitnodigen op iedere eerste en derde vrijdag van de maand. Verder zit er een voormalige slijterij naast het gebouw waar we een vergaderruimte van willen maken. En de buitenkant zal opnieuw geverfd worden.”

Breedsicht

De nieuwe eigenaren waren al langer op zoek naar een klein hotel, zo vertelt Kuipers in de gelagkamer van wat nu nog Herbergh De Parel heet, maar in de loop van het jaar omgedoopt gaat worden naar Breedsicht. ,,We zitten op ’t Breed, zoals het hier wel wordt genoemd en hebben een prachtig uitzicht. We vinden Breedsicht een mooie, nieuwe naam.”

Via een horecamakelaar bezochten ze meerdere locaties in Nederland, maar kwamen uiteindelijk terecht in Eastermar. ,,In het gebouw zit al vrijwel 200 jaar onafgebroken horeca. Eastermar is een mooi dorpje met een mooie omgeving.” De nieuwe uitbaters wonen zelf in het appartement op de eerste verdieping. ,,Het is de vroegere feestzaal. De vorige eigenaar heeft die omgebouwd tot een mooi appartement. Het voormalige toneel is nu onze slaapkamer.”

Terwijl ze wachten op de aannemer, is het al wel een hele drukte op het terras. ,,We komen uit de Randstad en wisten niet wat we hier zouden aantreffen. Er komen hier veel fietsers en wandelaars voorbij en het is zo nu en dan behoorlijk druk. We zijn dan ook op zoek naar personeel. Denise heeft borden neergezet waarop we aangeven dat we leuk, fit en flexibel personeel zoeken tussen 17 en 70 jaar. We hebben echt personeel nodig dat ons komt helpen. Natuurlijk doen we mee met de dorpsfeesten en blijven we beschikbaar voor het dorp.“

Nieuws

menu