Gryteke Schievink uit Raehel koestert hoop op crowdfunding

Gryteke Schievink: hoop op stamceltransplantatie. Foto: Eigen foto

Gryteke Schievink (32) woont in Reahel samen met hond Beer, twee katten Moor en Kuro en pony Surprise. Geboren in Leeuwarden, woont ze haar hele leven ‘op dit heerlijke plekje’. MS gooit roet in het eten.
Lees meer over
De Feanster

„Als tiener kampte ik al met erge vermoeidheid, maar dat werd door de huisarts op de naweeën van de ziekte van Pfeiffer gegooid. In 2015 kreeg ik een auto-ongeluk. En bleef last van mijn nek houden. Dus huisarts, verwijzing naar de neuroloog. Vervolgens een MRI. Hier bleek al iets niet te kloppen, want de MRI van 30 minuten werd 2,5 uur. Twee weken later kwam ik bij de neuroloog voor de uitslag en in plaats van een beknelde zenuw werd het de diagnose MS (Multiple Sclerose). Ik was toen 25 jaar”, vertelt Schievink.

Baantjes

Na baantjes als beveiliger en studies, kreeg ze de diagnose. „Gelukkig ben ik aan het studeren voor een kantoorbaan, dacht ik nog. Tijdens deze studie heb ik in 2017 o.a. meegeholpen het Bobcatsss symposium in Tampere (Finland) te organiseren. Dit is een jaarlijks terugkerend symposium voor en door studenten van universiteiten in Europa. Ik deed verschillende soorten vrijwilligerswerk, maar heb daar al langere tijd de energie niet meer voor.”

Schievink werkt nu volledig als Cloud consultant. „Maar ook al werk ik veel thuis, mijn energie laat mij steeds vaker in de steek. Met name het laatste jaar ben ik erg achteruitgegaan.” Medicatie hielp niet of zelfs averechts. Ze vestigt nu de hoop op stamceltransplantatie in het buitenland. Dit kost € 55.000, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Ik heb, naast beter worden, een héél grote wens, meer van de wereld zien. Ook wil ik graag nog een Master studie volgen. Leren en studeren vind ik echt leuk.” Met crowdfunding hoopt ze €60.000 bij elkaar te krijgen. Meer info: www.geefomgryteke.nl

Nieuws

menu