Fryske zanger Piter Wilkens oogst lof bij MeM in Buitenpost

Genieten in paviljoen MeM met Piter Wilkes Foto: Sake Beerstra

Veel belangstelling was er zondag voor de meest bekende Friese troubadour Piter Wilkens die een concert gaf bij paviljoen MeM in Buitenpost.
Lees meer over
De Feanster

Naast de nieuwe nummers kwamen oudere hits uit Wilkens’ rijke oeuvre voorbij. Na meer dan veertig jaar is Piter een geliefd en gelauwerd artiest in Friesland, maar speelt hij ook herhaaldelijk in de rest van Nederland en in het buitenland met Friestalig repertoire. En de pauze kon het publiek in één van de tenten even bij praten onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

Afwisselend

Voor het publiek was het zondag in ieder geval een geslaagde middag en avond. De liedjes waren weer ouderwets afwisselend, en het was een spetterend optreden.

Na 1986 ging Wilkens solo verder en werd al gauw ‘De Fryske trûbadoer’ genoemd. Een artiest met een breed oeuvre waarmee hij zowel de jeugd als het wat oudere publiek aanspreekt. Bij de zanger is Friesland vaak een thema, maar hij kijkt letterlijk ook over de grens. In 2010 kreeg Wilkens de pretentieuze ‘Bernlef prijs’, de belangrijkste muziekprijs van de provincie Friesland.

Nieuws

menu