Flower Power herleeft op markt in Buitenpost

Relaxed rondstruinen bij paviljoen MeM. Foto: Aliëtte Miedema

Wie meer wil weten ove een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl en inspiratie zoekt, kan zaterdag 13 en zondag 14 augustus terecht op de Flower Power Markt bij Paviljoen MeM in Buitenpost.
Lees meer over
De Feanster

De Flower Power Markt is een markt met workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen en repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve en kleurrijke levensstijl. De markt is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Op deze buitenmarkt met ruim 35 kramen is van alles te zien en te koop, zoals trendy handgemaakte producten, kleurrijke designer en alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, 60’s & 70’s spulletjes, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires, en andere hippe duurzame goodies.

Op het terrein van Paviljoen MeM staat het bol van culturele verrassingen (kunst en muziek). Zaterdag wordt om 17.00 uur de eerste dag van de markt afgesloten met dansmuziek van Hayfever. Met een ode aan de swingende jaren ‘50 rock ’n’ roll en hippe jaren ‘60 beat muziek. Van Memphis Tennessee tot Liverpoo, hits van Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones, CCR en nog veel meer passeren de revue (los ticket €10 of een combinatie ticket met de markt: € 12,50).

Muziek en dans

Paviljoen MeM geeft ruimte aan Minsken en Muzyk. Ze organiseren o.a. muzieklessen, salsa lessen, yoga- of dansworkshops. De tuin geeft de mogelijkheid om te genieten van de ruimte en de natuur. Camperplekken, concerten en voorstellingen, het is allemaal mogelijk in en om paviljoen MeM. Naast een groot aantal kramen is er een kleurrijk workshopprogramma (zie www.flowerpower.frl).

Tibetaanse hormonale gymnastiek is er ook. Tibetaanse hormonale gymnastiek houd in een aantal eenvoudige oefeningen die je kan maken ochtends als je wakker wordt. Steentjes beschilderen met vrolijke afbeeldingen, om ze vervolgens op allerlei plekken achter te laten, in de stad of in de natuur, kan ook. Tineke Betten doet dit al jaren. Sprookjes en mythes of een (voetreflex)massage, tijdelijke tatoeage met natuurlijke inkt uit de Amazone laten zetten kan ook.

Zero Waste

De Flower Power Markt wil ook de gelegenheid bieden meer mensen te laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergerbuiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Wie een reden zoekt zijn kleding- en/of en boekenkast eens op te ruimen… op de Flower Power Markt kun je deze ruilen voor frisse exemplaren. Ook zaaigoed en plantjes kunnen worden geruild.

Tuin en paviljoen zijn te vinden aan Egypte 16A in Buitenpost. Entree: 5 euro voor volwassenen, tot 12 jaar gratis (voorverkoop via www.paviljoenmem.nl). Openingstijden: 11-17 uur. Meer informatie op www.flowerpower.frl.

Nieuws

menu