Bijen, baby's en boeken in bieb Surhuisterveen en Buitenpost

Bibliotheken in de ban van boeken en baby's. FOTO RONALD ZIJLSTRA

De bibliotheken in Surhuisterveen en Buitenpost hebben de komende tijd diverse activiteiten, rond bijen, baby’s en boeken.
Lees meer over
De Feanster

De lezing ‘De bij en wij!’ is maandag 23 mei. Bijenimker Peer Zaal vertelt samen met zijn dochter Jentje over de honingbij en wat hun rol is in de natuur en ons leven. Insecten zijn niet zo zichtbaar, maar ze vormen een hele belangrijke schakel in de natuur. Voor ons als mens, maar ook voor veel planten en diersoorten zoals bijvoorbeeld de weidevogels. De lezing begint om 19.30 uur in Bibliotheek Buitenpost (aanmelden wordt aanbevolen).

De Babybieb staat centraal op 2 juni. Tijdens de Babybieb wordt voorgelezen, gezongen en is er informatie over welke boekjes leuk zijn. Ook voorleestips en gelegenheid om ervaringen te delen met andere ouders. De Babybieb is voor kinderen van 3 maanden tot ongeveer 1,5 jaar, om 11.00 uur in de bieb van Surhuisterveen.

BoekStartdag

Zaterdag 11 juni is de BoekStartdag in de Bibliotheek van Buitenpost en Surhuisterveen. Hier zijn de allerjongste bezoekers (0–4 jaar) en hun (groot)ouders welkom. Dansen met je kindje, op pad door prentenboekenland, knutselen of op de foto met Tomke. De Boekstartdag is gratis en van 10–12 uur in de bieb van Surhuisterveen en Buitenpost.

Dat baby’s en peuters nog niet kunnen praten, wil niet zeggen dat ouders niet met ze kunnen communiceren. Ze snappen veel meer dan je denkt. Met baby- en kindgebaren kunnen ze al vanaf 6 maanden vertellen wat ze bedoelen, voelen en denken. Tijdens deze Babybieb gaan de aanwezigen aan de slag om zelf ook gebaren te leren. Donderdag 30 juni om 11.00 uur in bibliotheek Surhuisterveen.

Voor meer informatie over de activiteiten zie ontdekdebieb.nl. Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige activiteiten moet je wel even een kaartje reserveren. Dit kan via website, in de bieb of bel de klantenservice, 088 -16 56 123.

Nieuws

menu