Wooncomplex Herbranda in Buitenpost definitief verkocht. Nieuwe eigenaar wil 'wooneenheden toevoegen'

Wooncomplex Herbranda in Buitenpost. Foto: Google

De verkoop van wooncomplex Herbranda in Buitenpost is rond. Dat meldt Woonzorg Nederland.
Lees meer over
Achtkarspelen

De woningcorporatie uit Amstelveen heeft de 24 woningen met leegstaand dienstencentrum overgedragen op 30 december. De nieuwe eigenaar noemt zich Herbranda BV en staat geregistreerd in Twente.

Voorlopig kunnen de huidige sociale huurders blijven wonen in het hofjesachtige geheel vlakbij het station in Buitenpost. Bewoners ontvingen afgelopen jaar een brief dat hun huurcontract ongewijzigd zou blijven.

Bouwplannen

De verkoop riep in september al bezorgde vragen op bij PvdA en GroenLinks. Toen antwoordden B en W van Achtkarspelen dat wettelijk een ‘instandhoudingstermijn van 7 jaar’ geldt.

Eigenaar Wouter Gorter van Herbranda BV benadrukt dat de 24 woningen blijven zoals ze zijn. Zijn plannen richten zich vooral op het leegstaande hoofdgebouw, schrijft hij per mail. ‘Onze wens is om dit gebouw te transformeren naar nieuwe wooneenheden. Verder kijken wij of op locatie nog woningen toegevoegd kunnen worden want het park is zeer ruim van opzet.’

Wooncomplex Herbranda is in de jaren 50 gebouwd als bejaardenoord. Inmiddels woont er een bont gezelschap van met name alleenstaanden. De woningen zijn verouderd en voldeden niet meer aan de eisen die Woonzorg Nederland aan zichzelf stelt.

Nieuws

menu