Voetbalvader vrijgesproken van stalken jeugdtrainer VV Surhuisterveen

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 45-jarige inwoner van het Groningse Opende is woensdag door de politierechter vrijgesproken van het stalken van een jeugdtrainer van VV Surhuisterveen en diens gezin. De man werd verweten dat hij de trainer en het gezin stelselmatig zou hebben lastiggevallen. De rechter oordeelde dat de stalking niet kon worden bewezen.
Lees meer over
Achtkarspelen

De man was het niet eens met de aanpak van de trainer, die het elftal van zijn zoontje onder zijn hoede had. „Die man was heel arrogant. Hij ging op een vreselijke manier met het team om, hij zocht ruzie met iedereen”, aldus de verdachte. Hij had de trainer erop aangesproken, maar dat was volgens hem niet in goede aarde gevallen.

Hij zou ten overstaan van het hele team en de ouders door de trainer en leider zijn uitgescholden. De enige keer dat hij bij de woning van de trainer was geweest, was naar zijn zeggen om de man daarover te spreken. Hij ontkende dat hij regelmatig langs de woning was gereden. Dat zou eenmaal zijn gebeurd, toen was hij op weg naar zijn ex verkeerd gereden.

De politie zag in maart uiteindelijk wel aanleiding voor een zogeheten ‘gedragsaanwijzing’: de man mocht zich niet ophouden in de buurt van de woning van de trainer. Ook kreeg hij van een voetbalclub een toegangsverbod voor een half jaar. Inmiddels komt hij er niet meer, zijn zoontje is gestopt met voetballen. De officier van justitie eiste een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Ook zou de man een schadevergoeding van 1000 euro aan de trainer en diens gezin moeten betalen. De rechter oordeelde dat de man zich niet schuldig heeft gemaakt aan stalking en sprak hem vrij. Er is volgens de rechter geen sprake geweest van stelselmatig lastigvallen. „Maar ik ben ervan overtuigd dat u vervelend bent geweest tegen die mensen”, aldus de rechter.

Nieuws

menu