Verslaafde dealer uit Harkema gaat naar kliniek

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De rechtbank in Leeuwarden heeft een 20-jarige drugsdealer uit Harkema naar een kliniek gestuurd. De man werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf die gelijk is aan het voorarrest – 162 dagen – plus 12 maanden voorwaardelijk.
Lees meer over
Achtkarspelen

Hij heeft vanaf juni 2018 tot eind april van dit jaar speed en ghb gedeald. De man schroomde er niet voor om ook aan minderjarigen te verkopen. Hij dealde om zijn eigen verslaving te bekostigen, de ghb maakte hij zelf. De Harkemaster gebruikt drugs sinds zijn veertiende.

Hij is er nu van de drugs af en dat wil hij ook zou houden. Op de zitting zei hij dat hij gemotiveerd is voor een behandeling. Hij kan vanaf 1 oktober in de verslavingskliniek in Beilen terecht. Na de opname moet hij zich ambulant laten behandelen door Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en komt hij in een begeleid wonen-traject.

Hij moet verplicht meewerken aan urinecontroles en ademonderzoek. Hij is ook veroordeeld voor joyriding: in de nacht van 12 op 13 oktober had hij de auto van zijn zwager gepikt en total loss gereden. Op een rotonde bij Drachten was hij rechtdoor gereden.

Nieuws

menu