Verrassingsfietstocht Crescendo Opende

Greet (links), Geeske en Jitty Nieuwland organiseren zaterdag een verrassingsfietstocht in Opende Yke Bremer

Het wordt een fietstocht met verrassingen, legt Jitty Nieuwland uit. Ze is lid van Bicycle Showband Crescendo in Opende en organiseert op zaterdag 3 juli de fietstocht samen met haar twee zussen Geeske en Greet. “We willen de mensen wat warm maken voor het 100-jarige bestaan van Crescendo volgend jaar. Het wordt een prachtige fietstocht door het mooie gebied rondom Opende. En onderweg worden de fietsers verrast en dat heeft iets met muziek te maken.”

Meer wil organisator Jitty niet zeggen over de verrassende fietstocht van 40 kilometer. “We willen niet alles direct verklappen. De start is tussen half 9 en half 10 zaterdagmorgen bij het Baron Theater en vooraf kunnen mensen een bakje koffie met koek drinken en ze krijgen een knapzak met lekkers mee voor onderweg”, legt ze uit. De drie zusters Nieuwland zijn door de jubileumcommissie van Crescendo gevraagd om de fietstocht uit te zetten en te organiseren.

99 jaar

Crescendo bestaat volgend jaar 100 jaar en vooruitlopend op dit jubileum worden er in het 99ste jaar van het bestaan van de showband al verschillende activiteiten gehouden. “En natuurlijk hebben we wat geld in het laadje nodig om het eeuwfeest goed te vieren.”

De familie Nieuwland is ruim vertegenwoordigd bij Crescendo. “We komen uit een gezin met zeven kinderen en onze ouders hebben ons altijd gestimuleerd om muziek te maken. Ik zit er nog op met twee zussen en twee broers en ook kinderen van ons spelen al weer mee. Het is een virus dat je bij je draagt en ook overdraagt”, zo legt Jitty de belangstelling voor het muziek maken uit. “Ondertussen is een deel wel verhuisd naar plekken rondom Opende, maar we zijn wel lid gebleven van Crescendo. Zelf ben ik al vanaf mijn 16e bij Crescendo en ik ben ondertussen 59 jaar. En ik ben nog steeds net zo enthousiast als toen ik begon. Waar het hart ligt daar doe je je best voor. “


Je kunt deze onderwerpen volgen
Achtkarspelen