Uitbraak van coronavirus in 't Suyderhuys verandert gedrag op straat: 'Zij durft de deur niet meer uit'

De uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in zorgcentrum ‘t Suyderhuys houdt de mensen in Surhuisterveen bezig. ,,Ik paste al goed op, maar ben nu nog voorzichtiger.”

Winkelstraat De Kolk in Surhuisterveen is opgebroken vanwege een opknapbeurt, maar los daarvan is het rustig in het dorp dat in de ban is van de Britse variant van het coronavirus.

Winkelstraat De Kolk in Surhuisterveen is opgebroken vanwege een opknapbeurt, maar los daarvan is het rustig in het dorp dat in de ban is van de Britse variant van het coronavirus. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Lees meer over
Achtkarspelen

Het is stil in Surhuisterveen op maandagmiddag. Alleen bij de supermarkten is er wat beweging. Volgens Wiert Hoogsteen uit Harkema is het zelfs iets rustiger dan anders. „Normaal gesproken is het hier bij de Albert Heijn drukker. En bij de Lidl zag ik net maar een paar auto’s staan.” Hoogsteen heeft net boodschappen gedaan en kijkt tijdens het winkelen goed uit. „Mijn vrouw en ik hebben allebei kanker gehad en zijn erg voorzichtig. Vooral mijn vrouw. Zij durft de deur niet meer uit.” Hoogsteen zegt zich altijd aan de maatregelen te houden. „Ik vind dat er juist meer gehandhaafd moet worden.”

Nieuws

menu