Twintig huizen op voormalig terrein garage in Buitenpost

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Op het voormalige terrein van garagebedrijf Van den Brug aan de Voorstraat in Buitenpost komen, als het aan het college ligt, twintig huizen.
Lees meer over
Achtkarspelen

Er zouden vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen moeten komen. Hieraan is dringende behoefte in Buitenpost, volgens wethouder Jouke Spoelstra.

Verder is de gemeente Achtkarspelen in gesprek met Stichting Sprank om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor een woongebouw voor mensen met een verstandelijke beperking. Sprank voorziet in zorg en ondersteuning voor deze mensen. De stichting is namens een woongroep uit Buitenpost op zoek naar een nieuwe plek.

Voorjaar 2022

Het terrein tussen de Voorstraat en het spoor ligt al jaren braak, nadat garagebedrijf Van den Brug verhuisde naar het bedrijventerrein aan de Mûnewyk. De gemeente maakt de locatie bouw- en woonrijp. Daarna komen de kavels te koop.

Het is de bedoeling dat de bouw van de twintig woningen in het voorjaar van 2022 begint. Er komt een informatiebijeenkomst voor omwonenden waarop de plannen worden gepresenteerd.