Dealers uit Surhuisterveen aangehouden met harddrugs in de auto. Duo verkocht drugs vanuit woning en had ook minderjarigen als klant

In de auto werden meerdere soorten drugs aangetroffen door de politie. FOTO POLITIE

De politie heeft op 1 april twee inwoners uit Surhuisterveen aangehouden toen ze met harddrugs in de auto van Noord-Brabant naar Friesland reden.
Lees meer over
Achtkarspelen

Het tweetal bleek onder andere vanuit hun woning aan de Nachtegaal in Surhuisterveen drugs te verkopen. Dat deden ze ook aan minderjarigen, blijkt uit onderzoek van de politie. De politie kwam de zaak op het spoor door een melding via meldmisdaadanoniem.nl van eerder dit jaar. Bij de woning van het tweetal was veel aanloop van personen die vaak maar kort bleven.

Daarnaast bleek er een connectie te zijn met Noord-Brabant. In die provincie werd de drugs ingekocht. Op de weg terug van Noord-Brabant werd het tweetal aangehouden door de politie. In de auto werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen. Eén van de verdachten zit nog vast.

De politie meldt dat een aantal van de afnemers minderjarig is. Zij kochten onder meer ketamine, XTC, 3MMC, cannabis en speed bij de twee inwoners van Surhuisterveen. De jongeren kwamen onder meer via populaire social media-kanalen als Snapchat en Telegram in contact met de dealers.

De politie heeft de gemeente op de hoogte gebracht van de drugshandel in de woning. Mogelijk zal de woning gesloten worden op basis van de Opiumwet.

Nieuws

menu