November Winds loeien bij De Bazuin

De muzikanten genieten tijdens de uitvoering. Foto: Angela Dekens

De November Winds waaiden als nooit tevoren. Na de corona-persconferentie, het regelen van een grotere locatie en aanpassingen aan het programma stond het licht op groen: het jaarlijkse November Winds-concert van Fanfare De Bazuin uit Augustinusga kon doorgaan.
Lees meer over
Achtkarspelen

Na twee jaar van afwezigheid zaten de leden van de fanfare zaterdag weer op het podium. Enigszins gespannen maar met heel veel zin en enthousiasme werd het toepasselijke openingswerk Shifting Winds gespeeld. Het programma vervolgde zich met mooie sfeervolle muziek wat de gevoelige snaar raakte bij het vele publiek wat een prettige plek op 1,5 meter afstand in de kerk Het Lichtbaken in Buitenpost had gevonden.

Jubilarissen

De leden Joke van Huizen, Tiny Huizenga, Jelle van der Veen en Jeen Jager werden in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum van respectievelijk 30 en 50 jaar muzikant zijn. Een prestatie van formaat. Ook werd Andries van der Merk naar voren geroepen omdat hij na 67 jaar afscheid neemt van De Bazuin. “Ik heb een prachtige muzikale carrière achter de rug maar het is tijd om te stoppen”, sprak Van der Merk. Hij is benoemd als erelid van de fanfare en zal op die manier altijd aan De Bazuin verbonden blijven.

De Bazuin vindt het belangrijk om het publiek telkens iets anders en verrassends voor te schotelen en daarom was deze keer samenwerking gezocht met de Fryske band Sjoerd ensa. Een gouden greep, zo bleek uit de enthousiaste reacties van de aanwezigen. Sjoerd ensa bezingt het leven in al zijn facetten; de liefde, de dood, vreugde en verdriet, thema’s die aanspreken vooral in deze tijd. Ook met De Bazuin wist de band uit te pakken door nummers als Zing vecht huil bid lach werk en bewonder, Door de Wind, De moaiste blom en De Leste samen uit te voeren.

De Bazuin wilde aan een aantal helden aandacht schenken en dirigent Gerk Huisma had in dat thema drie aansprekende muziekstukken uitgezocht. Olympic Fanfare and Theme, Elvis in Concert en A whiter shade of pale stonden op de lessenaar. Dit laatste stuk was het favoriete liedje van Peter R. de Vries. Nadere uitleg daarbij is overbodig.

Nieuws

Meest gelezen