Lugubere grap of niet? Politie weet niet hoe levensechte meisjespop in het water bij Drogeham terechtkwam

De politie heeft nog geen idee wie verantwoordelijk is voor het achterlaten van een levensechte meisjespop in het water bij de Westerein in Drogeham.

De politie heeft nog geen idee wie verantwoordelijk is voor het achterlaten van een levensechte meisjespop in het water bij de Westerein in Drogeham. De politie kreeg zondag de melding dat op deze plek een kind in het water zou liggen. In werkelijkheid bleek het om een pop van 1.20 meter te gaan.
Lees meer over
Achtkarspelen

De schrik zat er goed in bij zowel hulpdiensten als omstanders. Wijkagent Sander Wijnsma dacht in eerste instantie aan een grap. ,,Weet even wat het met hulpdiensten en de melder doet, als je een levensechte meisjespop in het water achterlaat en de melding ‘kind te water’ bij ons binnenkomt”, twitterde hij. ,,Voor de bedenker van deze grap; als je lef hebt, draai een dienst mee. Kijken wat het met je doet.”

De politie weet niet of het inderdaad om een lugubere grap ging, maar houdt daar wel rekening mee. ,,Het is voor ons niet duidelijk hoe die pop daar terecht is gekomen”, zegt politiewoordvoerder Thijs Damstra. ,,De eigenaar van de pop heeft zich nog niet gemeld.”

Nieuws

Meest gelezen