Kavels in Buitenpost door nieuw concept snel verkocht

V.l.n.r.: de heer Hilbert Sellbach, acquisitie Notebomer; de heer Rogchert Notebomer, directeur Notebomer en wethouder Jouke Spoelstra, gemeente Achtkarspelen. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Een kavel met daarop een huis vrij op naam aanbieden, daardoor zijn drie kavels van de gemeente Achtkarspelen die al lange tijd te koop stonden, binnen korte tijd verkocht.
Lees meer over
Achtkarspelen

Het gaat om drie kavels in het buurtschap Lutkepost in Buitenpost. De plannen van een andere ontwikkelaar kwamen niet van de grond, dus ging de gemeente een samenwerking aan met Notebomer Surhuisterveen. Zij kwamen met het ontwerp van een royale woning in jarendertigstijl. De woning biedt veel mogelijkheden, waardoor het - met vaak maar kleine aanpassingen - geschikt is voor veel verschillende doelgroepen.

De huizen werden inclusief kavel en alle bijkomende kosten aangeboden voor ongeveer 335.000 euro vrij op naam. Na een week waren alle woningen verkocht. Hetzelfde concept wil Notebomer daarom ook gaan gebruiken bij vier kavels aan de Tuorrebout in Twijzelerheide.

Volgens wethouder Jouke Spoelstra heeft het concept als effect dat de woningmarkt op gang wordt geholpen.

Nieuws

menu