Hond van man uit Twijzel bijt fietser: baasje grijpt fietser in nekvel

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Dat een 63-jarige inwoner van Twijzel opkwam voor zijn hondje, dat kon officier van justitie Liselotte de Vroome nog wel billijken. De manier waarop, door degene die zijn hond belaagde hardhandig in het nekvel te grijpen, dat kon niet door de beugel vonden zowel de officier als politierechter Marja Noorman.
Lees meer over
Achtkarspelen

De man stond dinsdag terecht omdat hij eind augustus een fietser met een hondenriem zou hebben geslagen. De man ontkende. Er was het een en ander aan voorafgegaan: de hond van de verdachte had de benen genomen en had de fietser in de kuit gebeten. De man probeerde met zijn fiets de hond van zich af te houden. Volgens het baasje zou de fietser de hond ook getrapt hebben.

‘Ik laat mijn hond niet doodtrappen’

Daar zou hij mee door zijn gegaan terwijl de hond al niets meer deed. Dat kon de man niet accepteren: hij greep de fietser stevig in de nek. „Ik laat mijn hond niet doodtrappen”, zei hij. Dat hij de man met de hondenriem zou hebben geslagen, dat bestreed hij. De fietser had dat wel verklaard. Er zaten vage foto’s in het dossier van een rode striem in de nek van de fietser, maar dat was niet genoeg om de officier te overtuigen.

Zij vond dat wel bewezen kon worden dat de man de fietser had mishandeld door hem heel stevig vast te grijpen. De Vroome kon zich nog enigszins voorstellen dat de verdachte het opnam voor zijn huisdier. „Maar het begint wel met een bijtende hond”.

De officier eiste een boete van 400 euro. De schadeclaim van de fietser, 600 euro, was naar het oordeel van De Vroome onvoldoende onderbouwd. De man zou een tijdje niet gewerkt hebben en hij zou een hersenschudding hebben opgelopen. Daarvan waren geen bewijsstukken aangeleverd. De rechter nam de eis over en wees ook de schadevergoeding niet toe.

Nieuws

menu