Hier kun je in Friesland het goedkoopst tanken

Tanken. FOTO ANP

In Friesland tank je gemiddeld voor 1,585 euro per liter Euro95 (E10). Dat meldt de website Alstu.nl op basis van onderzoek. Per provincie zijn de veertig goedkoopste tankstations in kaart gebracht. In Bolsward, Sneek en Sint Nicolaasga was je op 11 februari - de peildatum - 1,569 euro per liter kwijt.
Lees meer over
Achtkarspelen
Dantumadiel
De Fryske Marren
Harlingen
Heerenveen
Leeuwarden
Noardeast-Fryslân
Ooststellingwerf
Opsterland
Smallingerland
Súdwest-Fryslân
Tytsjerksteradiel
Waadhoeke
Weststellingwerf

Voor een volle tank van 55 liter betaalde je op dat moment 86,30 euro. Alleen in Drenthe, Gelderland en Noord-Brabant betaal je minder voor Euro95.

Toch zegt zo’n gemiddelde niet alles. Voor een volle tank kan het 10 euro schelen als je een goedkoop tankstation uitzoekt. Voor benzine langs de snelweg ben je vaak rond de 1,80 euro per liter kwijt, terwijl het gemiddelde van de veertig tankstations met de laagste prijzen in Friesland op 1,585 ligt.

Buitenland

Het is bekend: Nederlanders die in de grensstreken wonen, rijden wel gauw eens naar Duitsland of België om hun tank vol te gooien. En dat loont. Waar Nederland volgens Alstu.nl op de eerste plek staat, vinden we België negen plekken lager terug op de lijst met benzineprijzen per land. Daar betaal je gemiddeld 1,503. In Duitsland, vijftiende, ben je ongeveer 1,409 per liter kwijt. In Oekraïne betaal je met 0,97 euro het minst voor benzine.

Bekijk hier de veertig goedkoopste tankstations van Friesland.

Nieuws

Meest gelezen