Grote brand verwoest garagebedrijf in Surhuisterveen

FOTO PRONEWS

Een grote brand heeft zaterdagavond het pand van een garagebedrijf en een automaterialenhandel aan de Zoom in Surhuisterveen in as gelegd. Van het gebouw is niet veel meer over.
Lees meer over
Achtkarspelen

Het vuur ontstond rond half elf ‘s avonds door nog onbekende oorzaak. Brandweerkorpsen uit Drogeham, Surhuisterveen, Bergum, Grootegast, Zuidhorn, Grijpskerk en Buitenpost kwamen ter plaatse.

Omdat het hele gebouw al snel in lichterlaaie stond, schaalde de brandweer op naar het sein ‘zeer grote brand’. Bij de brand zouden meerdere ontploffingen zijn geweest. Na verloop van tijd werd duidelijk dat de loods niet meer te redden was en volledig uit zou branden.

‘Omliggende panden behouden’

De hulpdiensten probeerden daarom te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen. Rond middernacht was dat gevaar geweken. ,,Het is gelukt om de omliggende panden te behouden”, liet de brandweer weten.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde daarom omwonenden die daar last van hebben ramen en deuren te sluiten en de automatische ventilatie uit te schakelen.

Van het pand waar een autogarage en automaterialenwinkel in waren gevestigd bleef niets over. De brandweer is een groot gedeelte van de nacht nog bezig geweest met het nablussen van de brand. Hierbij kregen ze hulp van een kraan. Om het terrein is een hek geplaatst.

Nieuws

menu