Groep 8 van De Claercamp sluit basisschool in stijl af

Kinderen met onderwijzers bij de stretched limo. Foto: Eigen foto

Groep 8 van De Clearcamp in Gerkesklooster/Stroobos heeft de basisschooltijd in stijl afgesloten. De leerlingen werden om acht uur in galakleding verwacht op school voor de afscheidsavond.
Lees meer over
Achtkarspelen

Wat de leerlingen niet wisten, is dat zij opgehaald werden door een grote limousine. Ieder kind werd thuis feestelijk opgehaald door de meesters en juffen. Eenmaal aangekomen bij school liepen de leerlingen over de rode loper naar binnen. Hier werden ze feestelijk onthaald door alle ouders en leerkrachten van de basisschool. En binnen stond de champagne klaar.

„Als ouders vonden we dat we dit jaar iets bijzonders moesten doen, het was een moeilijk schooljaar”, vertelt Paulien Jongsma, een van de ouders. „Normaal gesproken hebben we geen limousine, maar dat hebben we voor deze gelegenheid samen betaald.”

Glansrol

Daarna gingen de ouders met de kinderen en leerkrachten een film bekijken waarin alle leerlingen een glansrol hadden. Van iedere leerling werden beelden vertoond van hun leven tot nu toe. Van schattige babyfoto’s tot hilarische blunders.

Na afloop werden de leerlingen toegesproken door hun leerkrachten en werden cadeaus overhandigd. „De leerkrachten kregen van de kinderen een spiegel voor in de school met ‘alle sterren van groep 8’. En verder hun rapport, een boek en een USB stick met daarop de film en de kampfoto’s”, aldus mevrouw Jongsma. Het was een avond om nooit meer te vergeten.

Nieuws

Meest gelezen