Geen Swaddekuier: wel digitale routes

Het evenement in betere tijden. Foto: Eigen foto

Door de coronabeperkingen is ook in 2021 de Swaddekuier van de wandelagenda geschrapt. Inmiddels zijn er digitale routes in het landschap van de Noordelijke Friese Wouden.

De 13e editie Swaddekuier vanuit Buitenpost was gepland voor 3 juli. De anderhalve meter afstand die de organisatie moet kunnen garanderen voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers bij start en finish maar ook onderweg op de routes, bleek niet haalbaar.

Het bestuur keek nog naar een latere datum in 2021, maar verplaatsing naar bijvoorbeeld de herfst betekent dat de Swaddekuier concurrerend kan zijn voor andere wandelevenementen in Noord-Nederland. Dat kan een nadelige invloed hebben op deelnemersaantallen.

Twee routes

Inmiddels zijn twee routes ontworpen van 10 en 20 km met Buitenpost als startpunt. Via de Izi Travel App kunnen beide routes worden gewandeld waarbij onderweg informatie wordt verstrekt via foto’s en tekst over de cultuur en natuur in het gebied.

De routes staan in de zomermaanden open op de Izi Travel App. Iedere wandelaar kan kosteloos de routes op de Izi Travel App downloaden en uitluisteren. Naast de digitale routes is het ook mogelijk om de routes af te drukken van het voorbeeld op de website www.swaddekuier.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Achtkarspelen