Drie maanden cel voor vrouw (25) uit Harkema vanwege handelshoeveelheid GHB en speed

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Hoewel ze een blanco strafblad heeft, moet een 25-jarige inwoonster van Harkema drie maanden de cel in wegens het bezit van meer dan 300 gram GHB en ruim 2 gram speed. De vrouw werd maandag bij verstek door de politierechter veroordeeld.
Lees meer over
Achtkarspelen

De vrouw zat in een auto die op 8 oktober vorig jaar in Rottevalle door de politie langs de kant van de weg werd gezet. De auto was niet verzekerd. Omdat de inzittenden in de politiearchieven bekend stonden als drugsgebruikers, werd de auto doorzocht. De drugs lagen onder de bijrijdersstoel.

De verdachte verklaarde dat ze GHB en de speed net had gekocht bij een dealer uit Drachten. De vrouw was tot dan toe onbekend bij politie en justitie. Een poging van de reclassering om een rapport over de achtergronden en omstandigheden op te maken mislukte, de vrouw had niet op de uitnodiging gereageerd.

De officier van justitie eiste drie maanden cel. Rechter Monte van Capelle nam de eis over. „Ik zie geen reden om van de eis af te wijken”, aldus de rechter. De hoeveelheid drugs duidde volgens Van Capelle op een handelshoeveelheid.

Nieuws

menu