Dorpshuis De Huchte in Houtigehage verwelkomt nieuwe beheerder

V.l.n.r: Dennis Wieldraaijer, Jan Bron, Gerrit Bron, Ankje Tuinstra , Esmeralda Bron en Henk Boersma Yke Bremer

Ze heeft al even achter de bar gestaan en hoopt snel gasten tegenover zich te zien zitten: Ankje Tuinstra is sinds 1 januari de nieuwe beheerder van dorpshuis De Huchte in Houtigehage. “Hopelijk mag alles snel weer open”, aldus Ankje.
Lees meer over
Achtkarspelen

Ze staat te popelen om te beginnen als beheerder en wordt in haar taak ondersteund door haar man Jan Bron, haar zoon Gerrit en schoondochter Esmeralda. Het dorpshuisbestuur is heel blij met de nieuwe beheerder, aldus penningmeester Dennis Wieldraaijer en algemeen bestuurslid Henk Boersma. Voorzitter Corrie Baas en Bianca Pultrum van het 4-koppige bestuur konden helaas niet aanwezig zijn bij het officiële welkom van de nieuwe beheerder. “We hebben een aantal jaren met vrijwilligers gewerkt, maar door een tekort aan mensen lukte het niet om het rooster altijd rond te krijgen. We hebben daarom Ankje gevraagd om beheerder te worden. Zij gaat het oppakken en je hebt dan ook een vast aanspreekpunt”, legt de penningmeester uit.

Samen

Ze moest er wel even over nadenken, maar in overleg met haar man, zoon en schoondochter, heeft Ankje besloten om de taak van dorpshuisbeheerder op zich te nemen. En ze zit al vol ideeën, vertelt ze. “Maar ik kan het niet alleen en heb wel hulp nodig. We pakken het met z’n vieren op. Je moet er wel samen achter staan, want je werkt vaak op onregelmatige tijden en in de weekenden”, aldus de nieuwe beheerder en haar man.

Ze heeft al een heel lijstje met ideeën voor het dorpshuis. “Naast te feesten en partijen, kunnen we proberen om een groepje stijldansers te krijgen, maar je zou met Kerst ook iets kunnen organiseren voor eenzame mensen. En zo heb ik nog veel meer ideeën. We moeten de loop er weer wat in krijgen. Hopelijk kunnen we snel zonder alle regeltjes open. Ik vind het vreselijk om QR-codes te controleren en wil geen mensen uitsluiten. ”

Zin

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, legt Ankje uit. Haar vader Pieter Tuinstra was jaren beheerder van dorpshuis De Huchte samen met Jan Bos. “Ik heb toen ook vaak genoeg meegeholpen met bruiloften en feesten. Later heb ik nog in Heerenveen bij het voetbalstadion gewerkt. Het is wel mijn ding”, zegt ze enthousiast. “Hopelijk kunnen we snel los. Mensen kunnen mij bellen (06-11922180) als aanspreekpunt van De Huchte. De mensen willen ook wel weer, nadat ze zo’n lange periode thuis hebben gezeten. Iedereen heeft wel weer zin om er op uit te gaan.”


Nieuws

menu