Dierencentrum Friesland in Drachtstercompagnie: nieuw puppyhuis nodig

Vrijwilliger Diny Doedel met haar zoontje bij de puppy's

Vrijwilliger Diny Doedel met haar zoontje bij de puppy's Yke Bremer

Stukje bij beetje wordt de opvang van Stichting Dierencentrum Friesland in Drachtstercompagnie opgeknapt. Ze hebben ondertussen een gloednieuw hekwerk rond het weiland neergezet en zijn bezig om geld in te zamelen voor een nieuw puppyhuis.
Lees meer over
Achtkarspelen

De aanbouw van een nieuw puppyhuis staat hoog op het verlanglijstje van de dierenopvang, maar eerst moet er geld ingezameld worden. “ We hebben 30.000 euro nodig voor de aanbouw van het puppyverblijf en het vernieuwen van een deel van de zijkant. De puppy’s kun je niet in een kennel stoppen. Ze hebben een aparte plek nodig waar ze met elkaar kunnen spelen. We hopen ook dat een schilderbedrijf eventueel manuren wil doneren voor het schilderwerk”, legt vrijwilliger en mede-oprichter Diny Doedel van het dierencentrum uit

Kalender

Om geld in te zamelen heeft het dierencentrum een speciale kalender laten maken met daarop twaalf foto’s van ‘eigen’ puppy’s . “De puppy kalender kan hier worden gekocht. De actie loopt tot eind december en we hopen dat veel mensen, maar ook bedrijven de kalenders gaan aankopen. Het begint al heel goed te lopen. De feestdagen komen er aan en de kalender is een heel leuk cadeau, maar past ook in een kerstpakket”, aldus Diny. “Natuurlijk kunnen mensen ook zo geld doneren en we hebben ook een digitale verloting ernaast, waar mensen leuke speeltjes en zo kunnen winnen.” Met een digitale collecte via Dierenlot is er al 10.000 euro binnen gehaald. “We hebben 5000 euro opgehaald in een bepaald tijdsbestek en dat bedrag werd verdubbeld door Dierenlot.”

Achterstallig

Aan het begin van dit jaar wisten de vrijwilligers van de dierenopvang met behulp van subsidies, sponsoren, acties en hulp van investeerders het gebouw aan de Folgersterloane aan te kopen. “We zijn nu bezig om het gebouw en het omliggende terrein op te knappen. Er is veel achterstallig onderhoud en we kunnen niet alles in één keer doen. Het doel is om de hele dierenopvang te vernieuwen, maar dat doen we stukje bij beetje.”

Met geld afkomstig van donaties, acties en sponsoring van Stichting Dierenlot is er onlangs een nieuw hekwerk rond het weiland geplaatst “Het was onze eerste prioriteit omdat er wel dieren ontsnapten en op de weg liepen wat gevaarlijke situaties opleverde voor mens en dier, We zijn heel blij met het nieuwe hek, wat ook zorgt voor een netjes aanzicht.”

Bij het Dierencentrum Friesland is in principe ieder dier in nood welkom, maar er zitten met name veel honden. Met meer dan 20 vrijwilligers worden de dieren verzorgd en uitgelaten, de gebouwen schoongemaakt en vervoer geregeld van dieren en voer.