Dammers van TTS Surhuisterveen zoeken onderkomen na sluiting van café

De dammers van TTS nog op hun vertrouwde stek. Foto: eigen foto

Damclub uit Surhuisterveen wanhopig op zoek naar locatie na sluiten van café De Haven.

De dammers van Troch Tinken Sterk uit Surhuisterveen zijn wanhopig op zoek naar een nieuw onderkomen. Het plaatselijke café De Haven was jarenlang het domein van de schijvenschuivers, maar die kroeg is verleden tijd.

„Het café is ongeveer 2,5 maand geleden gesloten. Het is verkocht en opgeheven, het wordt een woonhuis. Ik denk dat we daar wel 20 jaar hebben gezeten”, vertelt TTS-lid Gerrit Terpstra uit Bakkeveen. Het probleem is nog niet urgent, we mochten door Corona toch niet bij elkaar komen. Maar vanaf augustus, september begint het seizoen weer, en zoals het nu lijkt is alles dan gewoon open. We moeten dan wel onderdak hebben.” Het damseizoen is steeds van eind augustus t/m april.

Zomertoernooi

Veel eisen heeft de vereniging niet. „Zo’n 30 mensen moeten een plek kunnen vinden, met tafels. We organiseren ook het provinciaal zomertoernooi, met 50 mensen. Dan moet je eigenlijk een grotere accommodatie hebben. Maar goed, dan kun je eventueel iets huren, De Lantaarn (zalencentrum-red.) of zo.”

Tot dusver is er geen reactie gekomen. „Maar een aantal bestuursleden is op vakantie. Besluiten nemen kunnen we daarom ook niet. Het mooiste is wel iets in Surhuisterveen, daar is iedereen aan gewend. We zijn dan wel een regioclub, maar de meeste leden komen niet eens uit Surhuisterveen. Je zit bovendien met de leeftijd van de mensen. Ons jeugdlid is 54, de oudste is - geloof ik - 86.”

Terpstra verwacht dat er voldoende opties zijn. „Maar de kosten moet je ook meenemen, we zaten gratis in De Haven. Er zijn bedrijfskantines, sociaal-culturele accommodaties, cafés. Het moet ook passen met de eigenaar. Als het niet lukt? Het moet gewoon lukken, daar ga ik van uit. De club telt 28 leden, er komen zo 22, 23 spelers naar een clubavond. Een aantal doet alleen zaterdag mee. „Met een bondcompetitiewedstrijd zijn er 30 personen, gedurende circa 7 thuiswedstrijden was het café het strijdtoneel”. Het gaat overigens niet alleen om het bordspel. „Buiten het dammen is het een heel sociaal gebeuren”, stelt Terpstra. Voor meer info: 06-53203221 of 06-41292377.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Achtkarspelen