Centrum Surhuisterveen bijna klaar

De laatste fase van de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen is begonnen Yke Bremer

De laatste fase van de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen is begonnen. Directeur Hidde van der Galiën van aannemingsbedrijf Witteveen verwacht dat de werkzaamheden voor de bouwvak kunnen worden afgerond.
Lees meer over
Achtkarspelen

De herinrichting loopt voor op schema. Dit komt mede door de bijzondere omstandigheden van het afgelopen jaar, aldus Van der Galiën. “Door de coronamaatregelen waren de winkels en horeca lange tijd dicht. Er was weinig verkeer en een beperkt aantal bezoekers in het centrum, waardoor we konden inlopen op de planning. De bouwvak begint op 26 juli in het Noorden. We hopen voor die datum de laatste hand te leggen aan de herinrichting van het centrum. Als Witteveen zijn we supertrots dat dit gelukt is in eigen dorp. Maar we hebben dit met z’n allen bereikt. Er is continu gecommuniceerd met de winkeliers en de gemeente Achtkarspelen. Lokaal is het toverwoord in dit geval.”

Centrum

De Dellen vanaf de Scapino tot de Dr. van Kammenstraat ligt op het moment nog open en de weg wordt opnieuw ingericht en bestraat. Nadat deze laatste werkzaamheden klaar zijn is de doorgaande route door het centrum van Surhuisterveen helemaal vernieuwd. Witteveen begon in september vorig jaar met het centrumplan Surhuisterveen. Er is een obstakelvrij rij- en loopgebied gekomen met éénrichtingsverkeer vanaf het Torenplein richting De Dellen. Het parkeerterrein ‘Suvelplein’ achter de Action is vernieuwd en uitgebreid. De kruising De Dellen/Nije Jirden is aangepakt en de route door het dorp is voorzien van parkeerplekken en meer groen door middel van plantenbakken.


Nieuws

menu