Basisschool De Tarissing in Drogeham wint ANWB Verkeersplein

Van links naar rechts: Sytse van der Wal (ANWB Bondsraadlid Friesland), Mirthe (oudste leerling van de school), Sierd Vegelin (Wethouder Verkeer gemeente Achtkarspelen), Lotte (jongste leerling van de school) en Mirjam Visser (directeur cbs De Tarissing). FOTO ANWB

Basisschool De Tarissing in Drogeham is in Friesland de winnaar geworden van het ANWB Verkeersplein. Vrijdagochtend was de opening. Het verkeersplein van de ANWB is bedoeld om basisschoolleerlingen te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties.
Lees meer over
Achtkarspelen

„Door het dorp loopt een vrij drukke weg en kinderen moeten een flink eind fietsen naar de middelbare school. Deze situaties worden in de dagelijkse praktijk helaas niet veel geoefend en dat is een grote zorg voor ouders en leerkrachten”, vertelt Mirjam Visser, directeur van de school. „Tijdens de verkeerslessen willen we vaker naar buiten gaan om in de praktijk te oefenen. Dit verkeersplein maakt dat mogelijk”.

In iedere provincie in Nederland wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld.

Nieuws

menu