Zorgmedewerkers kunnen wel meteen terecht voor vaccin in WTC

Het vaccin AstraZeneca is in Nederland goedgekeurd voor mensen tussen 18 en 65 jaar. FOTO ANP/REMKO DE WAAL

Zorgmedewerkers die van hun werkgever een uitnodiging hebben ontvangen voor een vaccinatie, kunnen nog wel op korte termijn een afspraak maken in het vaccinatiecentrum in Leeuwarden. Alleen voor mobiele tachtigplussers is de locatie voorlopig volgeboekt.

Dat laat GGD Fryslân desgevraagd weten. Donderdag meldde de GGD dat de priklocatie in WTC voor drie weken was volgeboekt, maar dit blijkt niet te gelden voor zorgmedewerkers. Zij krijgen een ander vaccin, AstraZeneca, en dat is nog voldoende beschikbaar bij de Friese GGD.

Ouderen krijgen het Pfizer-vaccin. De komende week zit WTC qua afspraken helemaal vol, maar voor de twee weken erna heeft GGD Fryslân alweer wat ruimte gevonden om ook nog wat tachtigplussers in te plannen. GGD Fryslân heeft voldoende ruimte en menskracht voor het vaccineren, maar niet genoeg vaccin. Dat wordt fasegewijs verstrekt vanuit het RIVM.

In WTC heeft de GGD momenteel vaccin voor het inenten van 1500 mensen per dag. Vanaf 1 maart kunnen er ook dagelijks 400 mensen in Drachten worden geprikt en vanaf 8 maart nog eens 400 mensen per dag in Sneek. De situatie kan elke dag veranderen, zodra er meer vaccin beschikbaar komt.

Lees ook: Vaccinatiecentrum voor wéken volgeboekt

Nieuws

menu