Zorgen bij GGD Fryslân: 17 nieuwe coronabesmettingen, vooral onder feestvierende jongeren

. ANP

In de afgelopen week is bij zeventien inwoners van Friesland het coronavirus vastgesteld, op een totaal van 2152 tests. Dit is het hoogste aantal sinds 1 juni. De afgelopen weken bleef het aantal besmettingen een stuk lager, met opgeteld negentien besmettingen tussen week 27 en week 31.

GGD Fryslân en de Veiligheidsregio zeggen zich zorgen te maken over de verspreiding van het virus, dat vooral bij feestvierende jongeren opduikt. ,,Dit zien we bijvoorbeeld in Dokkum, waar het virus na een feestje als een lopend vuurtje verder is gegaan’‘, zegt de Veiligheidsregio. Bij vv Dokkum zijn twee voetballers besmet geraakt.

,,Jongeren lijken zich onvoldoende bewust te zijn van het feit dat ze het virus in de kroeg en op feestjes kunnen oplopen. Ze blijven soms doorlopen met klachten. Daarmee kunnen ze bijdragen aan een versnelde terugkeer van het virus.’‘

Om de nieuwe drukte aan te kunnen, zoekt GGD Fryslân tientallen medewerkers . De GGD springt nu nog in andere regio’s bij. Op dit moment wordt Rotterdam bijgestaan.

Nieuws

menu