'Zoals een pirateneiland'

De familie Drinkuth bij de veerboot in Harlingen. FOTO LC

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Nadine Drinkuth.

Bij de veerboothaven in Harlingen lopen veel mensen bepakt richting de vertrekhallen. De Duitse Nadine Drinkuth (40) en haar zoon Jan (4) uit Bad Soden (Duitsland) staan buiten te wachten met een hele lading bagage, tot de vader van het gezin de auto heeft weggezet en ze naar Terschelling kunnen.

Waarom Terschelling?

,,Omdat mijn vriend uit Nederland komt en hij vroeger op vakantie naar Terschelling ging. De laatste keer dat we hier waren, was onze zoon twee jaar oud en nu wilden we hier weer eens terugkomen.”

Wat vindt u het leukst aan de eilanden?

,,Alles, het is de sfeer, het landschap, de zee uiteraard, het klimaat en de mensen. Vooral Terschelling is een beetje ruig, zoals een pirateneiland. Dat is wat wij het leukste vinden aan het eiland.”

Had u andere vakantieplannen voordat het coronavirus uitbrak?

,,We hadden een strandhuis gehuurd op Ameland. Maar we moesten dat cancelen en het laatste wat we konden krijgen was een staplaats voor een tent op Terschelling.”

Hoe gaat u uw tijd spenderen?

,,We blijven een week en hopen zo veel mogelijk onze tijd te spenderen op het strand.”

Hoe is de situatie momenteel in Duitsland?

,,Je hebt mensen die heel makkelijk zijn, maar ik heb er moeite mee om weer te genieten van de nieuwe vrijheid. Toen de peuterspeelzaal weer openging, voelde ik me er niet heel comfortabel bij. Dat is een paar weken terug en alles is prima, dus ook voor mij. Ik ben een beetje bezorgd over het stijgende aantal coronagevallen. In onze stad is het aantal gevallen heel laag.”

Nieuws

menu