Zo wordt het weer op Hemelvaartsdag

FOTO ANP

Het is op Hemelvaartsdag, donderdag, overdag op de meeste plaatsen droog met vooral ‘s ochtends zonnige periodes. Daarbij zijn er wel best grote temperatuurverschillen in het land, aldus Weeronline.nl.

De aanloop naar Hemelvaartsdag verloopt nog behoorlijk wisselvallig. In de nacht naar donderdag trekken er enkele buien over het land, maar in de ochtend is het op een laatste bui langs de oostgrens na overal droog. Het gras zal daarom vroeg op de ochtend nog nat zijn.

In de ochtend zonnig

’s Ochtends is er flink wat ruimte voor de zon. In de middag neemt vanuit het westen geleidelijk de bewolking toe. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal 16 graden en in combinatie met de stevige wind is een jas daar buiten wel nodig. In het Westen is het met 18 of 19 graden al wat warmer en in het oosten en zuiden van het land wordt het ruim 20 graden.

In Limburg kan het kwik lokaal zelfs oplopen naar 22 graden en is het ’s middags heerlijk terrasweer. Vergeet niet om je in te smeren als je in de zon zit, want die schijnt rond het middaguur met zonkracht 6.

Krachtige wind langs de kust

De wind waait uit het Westen en is matig van kracht. Langs de noordkust kan het krachtig waaien, met windkracht 5. In de avond neemt de bewolking verder toe en in de loop van de avond kan vooral in het Noorden wat regen vallen.

Nieuws

menu