Zo verliep het boerenprotest bij het RIVM in De Bilt

Zo’n 1500 boeren voerden woensdag actie in De Bilt. Volgens Veiligheidsregio Utrecht verliep het protest gemoedelijk. Hoewel anti-anderhalvemetermensen af en toe zorgden voor een grimmige sfeer.

Boeren uit Friesland vertrokken woensdagochtend vroeg vanuit Bant naar de demonstratie in De Bilt. In een tempo van tussen de 50 km en 60 km per uur reed de stoet op de A7 richting Lelystad. De Friese boeren kwamen rond 11.00 uur aan op de Biltse Rading, de weg tussen Utrecht en De Bilt, waar de demonstratie plaatsvond.

Rond 13.30 uur ging het programma van start. Er heerste op dat moment een festivalsfeertje, later op de dag veranderde de sfeer. Zo werd er gewaarschuwd om beter afstand te houden door de organisatie. Omdat niet iedereen zich aan de anderhalve meter afstand hield, liet de veiligheidsregio weten een pauze in te lassen.

Later bleek dat de boerenactie niet was stilgelegd, maar dat een groepje anti-anderhalvemetermensen voor een grimmige sfeer zorgden. Rond 16.30 is de voorman van Nederland in Opstand , Tinus Koops, opgepakt door de politie. Zijn arrestatie zorgde voor veel heisa volgens het AD. Naast Koops zijn er nog vier mensen opgepakt, waaronder geen boeren.

Om 17.00 uur liep het protest af en gingen de eerste boeren weer op huis aan.

Lees ook ons liveblog terug over het boerenprotest.

Nieuws

Meest gelezen