Zo gaat het nieuwe busstation van Drachten eruitzien

Het kleurloze Drachtster busstation aan het Van Knobelsdorffplein wordt de komende maanden omgevormd tot moderne, grote bushalte. De gemeente Smallingerland maakte woensdag het ontwerp bekend.

Samen met gedeputeerde Sietske Poepjes gaf wethouder Ron van der Leck woensdagmiddag het starsein voor de omvorming van busstation tot grote bushalte. Provincie en gemeente trekken samen 2 miljoen euro uit om van het terrein een ,,mooie ontvangstruimte met een brede, open entree naar het centrum te maken’’. Het geheel krijgt volgens Van der Leck een moderne, frisse uitstraling.

De vernieuwing van het busstation volgt op de aanleg van een transferium, de nieuwe spil in het busvervoer, aan de rand van Drachten, achter hotel Van der Valk. Op het Van Knobelsdorffplein gaat het aantal haltes van zes naar acht. Er komt een grotere overdekte fietsenstalling, meer groen en nieuwe bestrating.

Volgende week beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting. De klus moet begin mei 2018 afgerond zijn.

Bekijk hieronder de eerste impressies van het verbouwde busstation:

 

Nieuws

menu