Zijn er wel genoeg openbare wc's in Heerenveen? Gemeente maakt de balans op

Foto Kees van de Veen

Heerenveen moet goed in beeld krijgen of er in de gemeente wel voldoende openbare en rolstoel-toegankelijke toiletten zijn. En zo ja, waar dan.
Lees meer over
Heerenveen

Een motie van de SP-fractie om dit uit te zoeken kreeg maandagavond steun van de gehele gemeenteraad. Met name ouderen, chronisch zieken en blaaspatiënten zullen eerder geneigd zijn de deur uit te gaan als ze weten waar ze terecht kunnen, verwacht de SP. Dat kan weer de kans op eenzaamheid verminderen.

Druppelsgewijs

Er bestaat wel een ‘Hoge Nood-app’ waarop horeca, bedrijven en organisaties hun openbare wc’s kunnen aanmelden. Wethouder Jelle Zoetendal beaamt dat het daar nog niet storm loopt. .,.Het gaat allemaal wat druppelsgewijs, terwijl je eigenlijk wat gericht zou willen werken.”

Volgens de wethouder is het eerst van belang dat wc-eigenaren het aanmelden verbeteren. ,,We zijn daarbij afhankelijk van de ondernemer.” Zoetendal wil de Nationale Plasdag, volgende week donderdag, aangrijpen om het belang daarvan bij (horeca-)ondernemers in de gemeente te onderstrepen.

Heerenveen wacht eerst af of de oproep het gewenste effect heeft. Aan het eind van het jaar wordt dan gekeken of er nog steeds ‘gaten’ zijn in het netwerk van openbare toiletten. Mogelijk investeert de gemeente dan alsnog in meer wc’.s.

Nieuws

menu