Zes gewonden bij botsing tussen vrachtwagen en trein in Leeuwarden

FOTO JARING RISPENS

Een trein heeft vrijdagavond rond tien voor acht in Leeuwarden een vrachtwagen geramd. Daarbij zijn zes lichtgewonden gevallen.

Volgens burgemeester Ferd Crone zijn vier treinpassagiers, de machinist en de chauffeur van de vrachtwagen licht gewond geraakt. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde op het terrein van FrieslandCampina nabij het voormalige station Achter de Hoven. Een vrachtwagen kwam van het erf van het bedrijf waarna de oplegger werd geramd.  Het gaat om een tankwagen die melkpoeder vervoerde. Er waren geen gevaarlijke stoffen in het voertuig aanwezig.

 

De trein kwam een stuk verder op het spoor tot stilstand. Daar zijn de tientallen passagiers er zelfstandig uitgekomen. Veel van hen gingen lopend terug naar het station in Leeuwarden.

Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp ligt stil. Het gaat om de trein richting Groningen die net was vertrokken vanaf station Leeuwarden. Een deel van het treinstel is ontspoord. Prorail meldt dat de schade aan het spoor groot is en herstellen een flinke klus wordt. Voorlopig rijden er bussen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Dat duurt tot zeker 16.30 uur zaterdagmiddag.

Appgebruikers klikken hier voor de video.

Nieuws

menu