Zelfrijdende busjes Appelscha hervatten dienst

De zelfrijdende passagiersdienst bij Appelscha rijdt weer, ruim twee weken nadat de gemeente Ooststellingwerf de busjes uit voorzorg parkeerde.

Donderdagochtend hervatten de twee chauffeurloze vehikels de dienstregeling. Dat deden ze op een licht gewijzigd en opnieuw ingeregeld traject op het fietspad langs de Wester Es.

Tussen de Boerestreek en de Aekingaweg houden de voertuigen nu beter rechts aan. Bij de start van de proef, half september, reden ze te pontificaal op het pad.

Veel tegemoetkomende fietsers wisten daardoor niet wat te doen en werden de berm in gedwongen. Na twee dagen haalde Ooststellingwerf de busjes uit voorzorg van de weg.

Het pad blijft krap, erkent Oscar Weehuizen van de gemeente, maar hij verwacht dat de grootste risico’s nu wel ondervangen zijn. Maandag kreeg Ooststellingwerf groen licht van de RDW om de proef te hervatten.

Behalve een opnieuw met gps ingeregelde route posteert de gemeente ook extra begeleiders op vijf plaatsen langs de route. Die maken fietsers opmerkzaam op het rijgedrag van de shuttle. Eerder kwamen er al meer waarschuwingsborden.

De proef met de elektrisch aangedreven pendeldienst loopt tot eind deze maand.

Nieuws

Meest gelezen