Zege Cambuur, vier goals Kallon

Issa Kallon juicht na een doelpunt. Foto: Henk Jan Dijks

Ondanks een waslijst aan afwezigen won SC Cambuur vrijdagavond relatief eenvoudig van Jong FC Utrecht. Mede door maar liefst vier treffers van Issa Kallon werd het in Leeuwarden 5-2.

Geen Robert Mühren, Erik Schouten, Stanley Akoy, Ragnar Oratmangoen, Delano Ladan, Kellian van der Kaap en Jhondly van der Meer. Alsof dat niet erg genoeg was, moest Robin Maulun in de warming-up geblesseerd afhaken bij Cambuur. En zo was het lijstje afwezigen al voor aanvang tweemaal zo lang als het aantal veldspelers op de reservebank: vier.

Al na 23 minuten moest de eerste daarvan het veld in. Want weer sloeg het noodlot toe voor Cambuur: David Sambissa moest op een brancard van het veld. De linksback keerde juist gisteren terug van een blessure.

2-0 voorsprong bij rust

Met zoveel vaste waarden die ontbraken, moesten anderen opstaan om Cambuur een zege te bezorgen na twee teleurstellende resultaten met dito spel (2-0 verlies tegen Go Ahead Eagles, 2-2 gelijkspel bij TOP Oss). En dat gebeurde: Issa Kallon bezorgde de Leeuwarders met twee doelpunten een 2-0 voorsprong bij rust.

Hij scoorde in de 40e minuut uit een rebound de 1-0 nadat een vrije trap van Mitchel Paulissen op de paal belandde. Nog voor rust maakte Kallon zijn tweede van de avond door fraai en hard binnen te schieten: 2-0. Eerder had Cambuur al kansen gehad via Paulissen (kopbal) en Michael Breij (schot). Namens Jong Utrecht was Justin Lonwijk dichtbij met het hoofd en ook werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Tegengoal

Toen Michael Breij vlak na rust de 3-0 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Het werd in de 53e minuut zelfs 4-0. Opnieuw was het Kallon die doeltreffend was. Het verzet van de bezoekers, onder leiding van oud-Cambuurtrainer René Hake, was toen al lang gebroken. Jeredy Hilterman zorgde een paar minuten voor het einde voor een Utrechtse tegengoal.

Toch was dat niet het slotakkoord: Kallon scoorde nog een vierde goal, de vijfde voor Cambuur, na een fout van doelman Houweling: 5-1. Een verkeerde terugspeelbal van Alex Bagura leidde vervolgens de laatste goal van de avond in: Tim Pieters maakte er 5-2 van namens de gasten.

De winst betekende de derde van het seizoen voor de Leeuwarders, die nu tien punten uit de eerste vijf duels hebben en ondanks alle tegenslagen ‘gewoon’ weer bovenin meedoen. De volgende wedstrijd is op dinsdag 6 oktober, uit bij Helmond Sport.

Nieuws

menu