Zeer grote brand Dokkum: kringloopwinkel afgebrand, bewoners appartementencomplex geëvacueerd

Zeer grote brand in kringloopcentrum in Dokkum zaterdagnacht

In Dokkum is in de nacht van zaterdag op zondag een appartementencomplex aan De Polle ontruimd vanwege een grote uitslaande brand in een naastgelegen kringloopcentrum De Sneuper.

De brandweer rukte rond 23.50 uur uit naar De Polle en schaalde niet veel later op naar zeer grote brand. Er was niemand meer binnen in de loods toen de brand uitbrak, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslân. De brandweerkorpsen van Dokkum, Damwâld, Anjum, Ternaard en Burgum zijn bezig geweest met het bestrijden van de brand. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar het wooncomplex aan de overkant. Om 2.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

Het ontruimde gebouw bestaat volgens de veiligheidsregio uit tientallen woningen. De 35 bewoners van het appartementencomplex konden ‘s nachts niet terug naar de woningen en hebben de nacht in een hotel of bij familie doorgebracht. Mogelijk kunnen zij zondag weer terug naar huis, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. Door de hitte is een aantal ruiten gesneuveld en is er rook in het pand gekomen, waardoor het gebouw eerst geventileerd moet worden, aldus de brandweerwoordvoerder.

De loods is volledig verwoest door de brand.

Nieuws

menu