Lees terug: Zaak Ida Klijnstra voor de rechter in Leeuwarden, twee broers moeten zich verantwoorden voor de roofmoord

Zaak Ida Klijnstra voor de rechter.

Zaak Ida Klijnstra voor de rechter.

Twee broers uit Heerenveen (40) en Wolvega (35) moeten zich donderdag voor de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden voor de moord op Ida Klijnstra (52). De vrouw werd op 23 juni 2008 doodgeschoten in haar woning in De Blesse.

Het moorddossier was lang gesloten, maar werd heropend toen de 40-jarige vorig jaar naar de politie stapte om een verklaring af te leggen. Vervolgens is ook zijn broer aangehouden.

Hun vader gold als betrokkene bij de dood van Ida Klijnstra. Bij hem thuis in Franeker werd enkele dagen na de moord op de vrouw een inval gedaan, omdat er aanwijzingen waren dat hij een overval wilde plegen. Toen hij agenten bij de deur ontwaarde, pleegde hij zelfmoord.

In zijn woning stuitte de politie vervolgens op voorwerpen als tie-wraps en bivakmutsen. Onder een sportschoen werd DNA-materiaal van Klijnstra aangetroffen.

Deze man, die lange tijd met zijn gezin in Wolvega woonde en daar onder meer een jeugdvoetbalteam leidde, kende Klijnstra en haar man. Zij runden het Zalencentrum waar de Franeker wel eens een pilsje dronk en ijsjes haalde met zijn kinderen. Het motief voor de moord zou roof zijn.