'Wy moatte moarn mar wer ris yn it waar sjen, sil nea wer klinke'. Reacties op het overlijden van Piet Paulusma

Piet Paulusma, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

‘Oandien troch it ferstjerren fan Piet Paulusma, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Paulusma wie in ambassadeur foar Fryslân en de Fryske taal’, aldus Arno Brok. In Friesland en Nederland wordt getreurd om het overlijden van Piet Paulusma. De weerman overleed zondag in het ziekenhuis in Leeuwarden aan de gevolgen van kanker.

'Mei it ferstjerren fan waarman Piet Paulusma, giet in ikoan foar de provinsje en Omrop Fryslân ferlern. It fertroude ‘we moatte moarn mar werris yn it waar sjen’ sil nea wer klinke'', schrijft Omrop Fryslân. Sinds 1985 was Paulusma (1956-2022) de vaste weerman van de Omrop.

,,Hy wie in fêste wearde foar de Omrop dy’t altiten paraat stie foar ús en wie boppe al in bysûnder fijne man om mei gear te wurkjen”, zegt einredacteur Sybren Terpstra, die jarenlang het vaste aanspreekpunt van Paulusma was binnen de omroep.

Ook Friese weerman Gerrit Hiemstra stond zondag in het NOS Journaal van 20.00 uur stil bij het overlijden van zijn vakbroeder. ,,Een heel triest bericht, een heel bijzonder lid van de weerfamilie'', zei hij over zijn provinciegenoot. ,,Hij stond figuurlijk maar ook vaak letterlijk tussen de mensen. Dus ik denk dat veel mensen hem gaan missen.''

Ankerpunt

‘Oandien troch it ferstjerren fan Piet Paulusma, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Paulusma wie in ambassadeur foar Fryslân en de Fryske taal’, schrijft commisaris van de Koning in Friesland Arno Brok op Twitter. ‘Syn waarberjocht @OmropFryslan wie decennia lang in ankerpunt op de dei. Sterkte foar de famylje. Wy sille him misse!’.

Ook presentator Sipke Jan Bousema zegt dat hij Paulusma gaat missen. ‘Een iconische en vertrouwde weerman die er altijd was en ervoor ging. De bekendste weerman van Nederland út Fryslân. De dag begon zonnig en eindigt regenachtig en grauw… Piet, tige tank foar alles!’

Reacties op social media:

Nieuws

menu