Rubriek Nummer Zoveel: Woningbouw voor senioren als een hoofdzaak

Gerard Timmerman.

Op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staan 39 Friezen; 29 mannen en 10 vrouwen. In deze aflevering: Gerard Timmerman (65) uit Ter Idzard. Lijst 10, 50Plus, plek 33.

Waarom 50Plus? ,,Met name voor senioren moeten er meer appartementen worden gebouwd. In de praktijk, als min of meer hobbymatig projectontwikkelaar, heb ik ervaren hoe lastig het is om dat voor elkaar te krijgen. We moeten voor doorstroom zorgen. Daar profiteren ook starters en de kleine dorpen van. Voor 50Plus is dit thema minder belangrijk dan bijvoorbeeld de pensioenen, maar voor mij is het een hoofdzaak.”

De beste campagnetip: ,,Ik zou meer moeten doen met sociale media, maar ik vind het niks. Ik zet wel eens een bericht op Facebook en daar komen dan wat reacties op. Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten, toen ik op plek twee stond, maakte ik geregeld een praatje met de mensen. Dat vind ik wél leuk. Ik ben nog een tijdje commissielid geweest. Het is jammer dat er nu weer gedoe is in de partij. Dat schaadt het belang van de ouderen.”

Stel dat ik word gekozen. ,,Dan ga ik allereerst met het woningprobleem aan de gang. Ik heb 40 jaar in de bouw gewerkt en heb me aardig ontwikkeld. Er moeten in Nederland een miljoen huizen worden gebouwd. Ik hoor de politici allemaal razen, maar ze weten niet waar ze het over hebben. Voordat je aan de slag gaat, moet je weten waar je dat doet en voor welke doelgroep.”

Als ik iets in Friesland kan terugdraaien, dan is het: ,,De komst van zonneparken. Er zijn er steeds meer. Ze zijn vreselijk voor het landschap. Al die panelen zijn ook niet nodig. Volgens mij kunnen we als mensen niet zoveel doen aan de klimaatverandering. Dat laatste is trouwens niet iedereen in de partij met me eens.”

Mijn politieke voorbeeld: ,,Joop den Uyl vond ik destijds nog wel gaan, maar een voorbeeld? Nee. Die heb ik niet. Ik ben er onderhand wel achter dat de gewone man bij de politieke top uiteindelijk altijd de klos is.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Verkiezingen
Nationale politiek
Regionale politiek
Lokale politiek
Politiek